Nyheter och Kalendarium

Aktuellt

Reportage i Dagens Nyheter 27:e februari om frontallobsdemens och Swedish FTD Initiative

Caroline Graff berättar om frontallobsdemens och satsningen på ökad forskning kring sjukdomen via Swedish FTD Initiative.

https://www.dn.se/insidan/det-hander-i-hjarnan-vid-frontallobsdemens/

Reportage kring en anhörigs perspektiv om hur det är att leva med en person som drabbats av frontallobsdemens.

https://www.dn.se/insidan/han-ar-som-ett-barn-i-en-vuxen-manniskas-kropp/
(låst artikel)

Seminarium om kognitiva sjukdomar

INSTÄLLT TILLS VIDARE

Det planerade seminariet den 21:a april 2020 är inställt och uppskjutet tills vidare. 

Experter inom olika områden kopplade till kognitiva sjukdomar berättar vad som ligger bakom sjukdomarna, vilken forskning som pågår och om det går att förebygga insjuknande. Seminariet är ett samarbete mellan StratNeuro (KI) och Svenskt Demenscentrum. Mer information angående program och anmälan hittas på Svenskt Demenscentrums hemsida.

Tidigare event

Seminarium om kognitiva sjukdomar

Experter inom olika områden kopplade till kognitiva sjukdomar berättade bland annat vad som ligger bakom sjukdomarna, vilken forskning som pågår samt om det går att förebygga insjuknande. Värd för seminariet var StratNeuro och samtliga presentationer går att hitta här:

Swedish FTD Initiative symposium 2019

18 mars 2019 stod Swedish FTD Initiative värd för det vetenskapliga symposiet FTD Initiative Symposium 2019. Syftet med symposiet var att föra samman forskare och kliniskt verksamma inom området frontallobsdemens, för att lyfta fram pågående forskning och diskutera kring kommande forskningsprojekt. Ledorden för symposiet var ”Nätverkande” och ”Tvärvetenskapligt samarbete”.